27/2
18:30

Förlust i försäsongspremiären mot ”Blåvitt”

Försäsongspremiären borta mot IFK Göteborg slutade i moll. Degerfors genomförde en ganska fin första halvlek och skapade lägen, men lyckades inte ta tillvara på chanserna. I andra halvlek blev det desto svårare för Degerfors som under sex otursminuter släppte in tre mål. Alexander Hedén Lindskog fick dock tröstmåla i matchens absoluta slutskede och matchen slutade 4-1 till hemmalaget.

Tränare Andreas Holmbergs kommentarer efter matchen

– En bra första halvlek och en inte lika bra andra halvlek. Efter 2-0-målet viker vi ner oss och det ser ut som att vi inte vill spela fotboll. Det är en förutsättning att vilja spela fotboll om man ska göra det. Det är en inställningsfråga från framför allt våra etablerade spelare. Jag tycker att våra unga spelare gör det bra och ska ha en eloge, de går nästan i bräschen i andra halvlek. Jag är lite besviken på hur det ser ut efter vi släpper in det där 2-0-målet.

– Vi kommer fortsätta arbeta med helheten och se till att vår speluppbyggnad sitter. Den satt inte riktigt i andra halvlek men det gjorde den på ett mycket bra sätt i första halvlek, tycker jag. Vårt försvarsspel ska sitta ihop och vi ska hitta en trygghet i det så som vi gjorde under hösten. Det är någonting som vi kommer att lägga mycket tid på.

– Jag vill framhålla samtliga av de unga som jag tycker är respektlösa och går in och jobbar hårt. Det är de som bidrar med mest energi, framför allt i andra halvlek, avslutar Andreas Holmberg.

Matchfakta

Laguppställningar

Första halvlek: Filip Järlesand – Gustav Granath, Oscar Wallin, Sebastian Ohlsson – Elyas Bouzaiene, Christos Gravius, Depi Ilunga, Joe Gyau – Rasmus Örqvist, Gustav Lindgren, Dijan Vukojevic.

Andra halvlek: Filip Järlesand – Alexander Hedén Lindskog, Sean Sabetkar, Karim Mammar – Erik Lindell, Justin Salmon, Carl Ljungberg, Daniel Krezic – Albin Mörfelt, Benjamin Buisson, Diego Campos.

Mål: 2′ 1-0 Ohlsson, 2-0 61’ Carlstrand, 3-0 64’ Salomonsson, 4-0 67’ Carlstrand och 4-1 90′ Alexander Hedén Lindskog.

Domare: Bojan Pandzic

Publik: 2 254 

Nästa match spelas söndag 29 januari kl. 13:00 mot Skövde AIK på Behrn Arena.

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF