27/2
18:30

Tillgänglighet

Degerfors IF strävar att på arenan Stora Valla kunna erbjuda en hög tillgänglighet för alla supportrar

Här kan du läsa vilka alternativ vi erbjuder till dig med funktionsvariationer för att göra ditt besök så trevligt och smidigt som möjligt. Besökande hänvisas till huvudentrén där våra funktionärer hjälper till med både biljetter och själva ingången till arenan.

Ledsagare

Varje rörelsehindrad rullstolsburen gäst är välkommen att ta med en ledsagare utan extra kostnad på sin biljett. Ledsagaren står eller sitter i mån av plats på en lös stol bredvid, alternativt på en fast stol på läktaren. Ledsagare ska visa upp intyg i entrén.

Rörelsehindrade supportrar utan rullstol

För dig med endast nedsatt rörlighet rekommenderar vi att du köper en ordinarie entrébiljett och kan därefter fritt välja plats efter eget behag. Har du köpt plats på sittplatsläktaren och har svårt att gå ber vi dig tala med en entrévärd. Observera att trappstegen på läktaren är ganska höga.

Rullstolsburna supportrar

Degerfors IF har som standard rullstolsplatser på västra sidan av läktaren. Där finns en speciellt byggt rullstolsläktare i direkt anslutning till planen med ramp för bekväm upp- och nedfart. Varje rörelsehindrad rullstolsburen gäst kan ta med ledsagare utan extra kostnad på sin rullstolsplatsbiljett.

Färdtjänst

Gäster som anländer med färdtjänst till Stora Valla lämnas och hämtas vid huvudentrén till arenan. Därifrån tar man sig sedan enkelt in i arenan. Bokar du färdtjänst för hemfärd rekommenderar vi dig att ha upp mot en halvtimme till godo på din bokning eftersom exakt sluttid för matcher sällan kan anges på förhand.

Rörelsehindrade med egen bil

Du som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps förbi eventuella avspärrningar vid evenemang och får parkera i direkt anslutning till entrén. Har du inte parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps du inte förbi eventuella avspärrningar.

Utrymning

Degerfors IF tar särskild hänsyn till utrymning av personer med funktionshinder. Se skyltar mot utrymningsplatser där man säkert kan vänta på hjälp. Dessa finns på flera platser på arenan.

Share

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF