27/2
18:30

Jonas Olsson är klar för Degerfors IF

Degerfors IF är överens med den 28-årige målvakten Jonas Olsson om ett tvåårsavtal. Jonas kommer senast från IF Brommapojkarna som han representerat de senaste tre åren.

Jonas inledde sin fotbollskarriär i BKV Norrtälje innan flyttlasset gick till AIK i sena tonåren. Han har därefter representerat IK Frej och Sollentuna FK innan han hamnade i Brommapojkarna inför säsongen 2020. I Brommapojkarna blev det 53 matcher för Jonas varav 25 av dessa under 2022, då laget vann Superettan och tog klivet upp till Allsvenskan. 2021 utsågs Jonas till Årets målvakt i division 1 efter att ha hållit nollan i 17 matcher.

Jonas anländer till Degerfors under måndagsförmiddagen och gör sin första träning med laget kl. 11:00.

– Det känns jättebra och det är väldigt skönt att allting är klart, säger Jonas Olsson.

– Om jag ska beskriva mig själv som spelare så skulle jag säga att jag är målvakt som gillar att ta ansvar och styra mina lagspelare. Jag tycker att jag är bra med fötterna och en bra allround-målvakt.

– Jag såg en del matcher med Degerfors förra året så jag har ganska bra koll på laget. Jag känner några spelare som varit i laget tidigare och några som är där nu också. Det jag hört om Degerfors är att det är en väldigt familjär och omhändertagande klubb. Jag har spelat mot Degerfors några gånger och det har alltid varit roliga matcher. Jag har bara hört positiva saker om Degerfors.

Sportchef Patrik Werner om nyförvärvet

– Jonas är en trygg och stabil målvakt som gjort det väldigt bra i Brommapojkarna under de senaste två åren. Vi har haft ögonen på Jonas ett tag och jag är glad att vi nu nått en överenskommelse. Jag ser fram emot att få se Jonas mellan stolparna på Stora Valla.

Varmt välkommen till Bruket, Jonas Olsson!

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF