27/2
18:30

Sondre Rossbach klar för Degerfors IF

Degerfors IF är överens med den norska målvakten Sondre Rossbach om ett låneavtal som sträcker sig över 2023. Sondre kommer från den norska eliteserieklubben Odds BK där han spelat sedan 2011, med undantag för en utlåningsperiod till Oslo-klubben Vålerenga under fjolåret.

26-årige målvakten Sondre Rossbach inledde sin karriär i Breviks IL men det var i Urædd och den norska tredjedivisionen som karriärren tog fart på riktigt efter att ha A-lagsdebuterat redan som 15-åring. Sedan dess har det bland annat blivit 44 U-landskamper och regelbundna A-landslagsuttagningar för Sondre.

Sondre har representerat Odds BK i sammanlagt 237 matcher i Eliteserien, Norska cupen och Europa League-kval. Under dessa har han hållit nollan 69 gånger och har i allra högsta grad bidragit till fina tabellplaceringar.

Sondre är på plats i Degerfors och har genomgått läkarundersökning under onsdagseftermiddagen. Han gör sin första träning under torsdagen.

– Det känns bra att vara på plats, jag har haft samtal med Patrik Werner och tränarna under en tid och jag är glad att det nu är klart. Jag har fått ett jättebra intryck av klubben, säger Sondre Rossbach.

– Jag visste inte så mycket om Degerfors IF innan jag kom hit om jag ska vara ärlig, men jag har gjort min research och sett att det är en väldigt populär klubb. Degerfors verkar vara en ort som brinner för fotboll.

– Om jag skulle beskriva mig själv som spelare så skulle jag säga att jag är lugn och arbetar hårt. Bra i boxen och snabba reaktioner kanske är det som utmärker mig mest. Sedan är jag bra med fötterna också. Målet är att göra en jättebra säsong i Allsvenskan och det ska bli kul att lära känna tränarna och spelarna.

Inlåningen av Sondre Rossbach innebär att Degerfors IF nu har fullt på målvaktssidan. Bortsett från Sondre så finns också Jonas Olsson och Filip Järlesand i truppen.

Sportchef Patrik Werner om Sondre Rossbach

– Sondre Rossbach är en meriterad och stabil målvakt som trots sin ringa ålder gjort väldigt många matcher på en hög nivå. Han har inte spelat kontinuerligt det senaste året men är en erkänt duktig målvakt, det är bara att titta på vad han åstadkommit i sin karriär. Vi hoppas att han kan få en nytändning hos oss, säger Patrik Werner.

Varmt välkommen till Bruket, Sondre Rossbach!

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF